Show love, decorate the table!

postovano u Uncategorized | 0

Danas nas čeka jedna divna tema! Prosto bih pisala 6 priča…ali zadovoljiću se sa dva posta, nekako.

Važimo za srdačan i druželjubiv narod, i onako insajderski, mislim da i jesmo. Generalno (izvinjavam se onima koji se tako ne osećaju:)), volimo da se družimo, idemo u goste, primamo goste, pravimo sedeljke i raznorazne party-je. Ali imam utisak da ne obraćamo suviše pažnje na pripremu atmosfere, da ne kažem scenografije 🙂 za druženja koja organizujemo. Sad, ima tu ekonomske stegnutosti, teže nam je da kitimo sto naramcima cveća nego napr. Holandjanima…Takodje, živimo u stalnoj jurnjavi i strci, toliko pominjanom stresu. To sve stoji, ali mislim da ipak možemo da napravimo malu čaroliju za stolom sa nešto truda i dobre volje. Sto će izgledati lepše, vi ćete se osećati zadovoljno, a gosti će sasvim sigurno uživati i umeti da cene trud koji ste uložili i emocije koje ste time pokazali.

Pa evo, po temama, na šta sve treba da obratimo pažnju da bismo napravili okupljanje za stolom za pamćenje. Inspiracije na pretek!

Cveće

Ja sam uvek luda za cvećem, poljskim buketima, neobaveznim iz cvećare, aranžmanima u korpama…tako da nije čudo što cvetne aranžmane stavih na prvo mesto. Ali, nevezano za moju veliku ljubav, to zaista jeste super efektan način da svoju trpezu učinite nezaboravnom. I neee, ako ste mislili da stavite zamerku na preskupe bukete po cvećarama, nemojte, ne mislim na njih. U cvećari možete sami napraviti manje a spontane i nepretenciozne aranžmane. Isto možete učiniti na pijaci (obožavam instituciju :)). Naberite buket poljskog cveća na livadi, naći ćete je već negde, i stavite ga u običnu teglu…

fotografije www.pinterest.com

Opredelite se za cveće u jednom tonu (belo ili roze naprimer) ili za šarene boho bukete.

Ako ste za trendy varijantu, obavezni su božuri, lale ili hrizanteme!

fotografije www.pinterest.com

Sveće

Nema te situacije koju par sveća neće učiniti posebnom, svečanom i/ili romantičnom. Ja i ne znam kako se živi bez sveća! 🙂 I ustvari ne čekam neki poseban trenutak, palim ih jaaako često i stvaram posebne trenutke.

fotografije www.pinterest.com

Izaberite bele ili u nekoj finoj boji (ove ružičaste su fenomenalne), kombinujte sa cvećem ili grančicama. Možete kupiti male, plutajuće i biti kreativni pri izboru posude u koju ih stavljate. Puno sveća u metalnim svećnjacima kreiraće elegantnu raskoš. Jako mi se dopada ovo rešenje sa svećama u školjkama. Puno nas ima po nekoliko školjki, koje smo doneli od nekud, dobili, čuvamo ih i podsećamo se raznih morskih avantura i očekujemo nove. Stavite male, tealights sveće u metalnim čančićima u njih, i eto ove neobične i efektne dekoracije.

Baloni

Ovo je nešto neočekivano kada govorimo o dekoraciji stola. Našla sam ovakva rešenja na Pinterestu, tražeći materijal za ovu priču. Oduševila sam se, isprobaću prvom prilikom!

fotografije www.pinterest.com

Kartice sa imenima

Kartice sa imenima se u našoj kulturi definitivno ne koriste mnogo. Ali meni su strašno šarmantne. Nije bitno gde će ko da sedi , ali one daju gostima utisak dobrodošlice, i to vrlo personalno. Svako pominjanje ličnog imena znači da smo mislili upravo na tu osobu, i da se radujemo što će nam baš ona doći. Koristila sam, sada već često ovakve kartice koje sama pravim. U početku sam se malo dvoumila, misleći da će gostima to biti glupavo i smešno, ali ljudi su bili oduševljeni, pa ih sada na opštu radost slobodno koristim:).

Dajem ovde neke lepe primere. Kako vazda želim da budem praktična (poenta je da nešto od ovih divnih primera i iskoristimo) spremila sam vam mali poklon. Sledeće nedelje (jer je ovaj post predugačak, zahvaljujući gomili inspiracije) delim sa vama dizajnirana rešenja za kartice sa imenom. Moći ćete da ih download-ujete, zatim odštampate i na njima napišete imena gostiju. Dakle, ne zaboravite da svratite po njih i druga sitna ali slatka iznenadjenja sledećeg četvrtka.

fotografije www.twigapatternbazaar,  www.pinterest.com

Predstavljam vam i svoja dva omiljena stila za dekoraciju stolova.

Pogadjate možda, broj jedan je Bohemian. Nešto mi se taj boho, gipsy stil, bez obzira što je trenutno možda previše u fokusu, mnooogo svidja, pa to ti je.

Dakle, sve što smo pomenuli – poljsko cveće, sveće, mogu i baloni, kao i šareni jastuci i taburei, sve je u igri. Boho nam dozvoljava opušteno kombinovanje, zaigranost i eklektiku. Ubacite i poneki vintage komad, možda nešto neočekivano- jer boho promoviše slobodan duh i posebnost.

fotografije www.pinterest.com

Verovatno nećete sa starijim tetkama, bakama i dekama da sedite na jastucima na podu, ali je tako romantična promena za one prilike kada to možete da izvedete. Ovakva varijanta deci je garantovano zabavna!

Drugi način dekoracije kojem sam uvek sklona je pročišćen, lak i fin. Ključ je belo! Neka sve, ili makar većina dekoracije bude bela. Keramika, stolnjaci, runneri, sveće…To ne bi trebalo da je teško izvesti, verovatno svi u kući imamo te classic bele komade.

fotografije www.pinterest.com

Nije li super ovo rešenje sa belim svećama i teglama? Stavite u veće tegle bele sveće i naspite okolo krupnu morsku so (to ću da uradim još večeras). Za vrlo elegantan utisak dodajte mettalic, zlatne, srebrne ili bronzane detalje.

Pre par godina ,posećujući sajmove u Indiji, otkrila sam deo opreme za sto u koji sam se zauvek zaljubila. Runner na engleskom , kod nas malo nejasno i nezgrapno preveden kao nadstolnjak!

Nekako mi je sto sa runner-om uvek elegantan i zanimljiviji nego onaj sa stolnjakom. Runner omogućava i da se vidi deo stola, ako je sto od lepog drveta, a istovremeno sto ne izgleda golo.

fotografije www.pinterest.com

Evo i šta je Twiga Pattern Bazaar pripremila za vas, odnosno vaš sto. Standardno prepoznatljivog i unikatnog dizajna, standardno romantično i boho. Jedan stolnjak i jedan runner!

fotografije www.twigapatternbazaar

Eto, oduži se ova priča, a sve se ispričalo ni blizu nije! :). Ali dosta je za ovaj topli četvrtak.

Sledećeg četvrtka nastavljam sa ovom temom, ne zaboravite da svratite po poklon dizajn za kartice, podmetače i korisne detaljne tutorijale za dekoraciju stola!!!

Do tada častite sebe i druge: šetnjama u prirodi, ludim plesom na omiljenu pesmu, privatnim filmskim maratonom, malinama i poljupcima!

Leave a Reply