pitanja o kursu enterijera i dekoracije

Obožavam da sredjujem svoj stan, i rado bih učila o tome, ali često sam ograničena budžetom. Da li je ovaj kurs za mene?

Apsolutno jeste! Ono što učite na kursu su osnove dizajna enterijera, planiranje, skiciranje, materijali, dekoracija. Deo predavanja se odnosi i na to kako da dom uredite u skladu sa svojim budžetom. Učimo vas kako da planirate unapred, da biste bili sigurni šta i kada možete da uradite. Baza znanja je uvek ista, i to znanje je moguće upotrebiti u skladu sa svačijim individualnim budžetom.

Vidim da pominjete lični stil. Ja volim da gledam lepo uredene kuće ali mislim da nemam svoj stil. Razmišljam da li da se prijavim…

Verujemo da već to što vam se svidja kada gledate odredjuje vaš lični stil. Kroz zajednički rad dolazimo do toga da sami definišete svoj stil, i verujte vrlo je zabavno! I same smo nekada davno prošle kroz tu priču, i pohadjale radionice na kojima smo radile na njemu. Vrlo se radujemo da sada možemo to iskustvo da prenesemo. Na kursu ćete se verovatno sresti sa ljudima koji imaju sličan problem. Očekujemo da iskustvo zajedničkog učenja, podrške i razmene ideja bude veoma korisno ali i zabavno.

Nemam svoju kuću, koju bih trenutno uredjivala. Ali volim enterijere i želela bih da imam znanje za momenat kada kupim svoj stan. Da li vaša predavanja mogu da čuvam?

Naravno! Sva predavanja, praktične savete i radionice dobijate u obliku PDF formata. Sav materijal možete sačuvati i s vremena na vreme, ili kada vam zatreba bilo koja konkretna informacija, možete se podsećati.

Mislim da prilično imam izgradjen lični stil. Da li je škola dovoljno korisna za mene?

Svakako da jeste. Radionice i predavanja za izgradnju ličnog stila su korisne čak i kada ga imamo. Posle toliko godina rada i mi same se sa radošću ponovo vraćamo i doterujemo. Takodje, bavljenje izgradnjom ličnog stila je samo deo kursa. Ovom temom se bavimo zato što mislimo da je na ovim prostorima zanemareno, previše se značaja daje kopiranju tudjih ideja. Mi verujemo da u pra’enju trendova ali i pronalaženju onoga što zadovoljava nas same, upravo vas leži najveća radost dekoracije! Veliki deo predavanja se bavi pitanjima planiranja, merenja, skiciranja. Dajemo mnogobrojne temeljne informacije o materijalima i dekoru, planiranju budžeta, kao i praktične primere i savete iz prakse. Sve možete vrlo jasno da vidite na strani o samom kursu, gde dajemo plan učenja po nedeljama.

Ovo je tema koja me VEOMA zanima. Problem je što sam vrlo zauzeta poslom i porodičnim obavezama. Da li ću moći da pratim predavanja, koliko vremena mi je potrebno?

Razmišljale smo o problemu vremena kada smo kreirale ovu školu, jer znamo da većina budućih studenata ima poslovne i/ili porodične obaveze. Upravo zato smo se odlučile za online školu. Sva predavanja možete download-ovati i sačuvati, čitati ih kada vam to najviše odgovara. Ohrabrujemo vas da zadatke i radionice radite u toku kursa, kako biste sa drugim studentima na grupi mogli da delite rešenja i saznanja. Ali to nije neophodno, vežbe i zadatke možete raditi kada god vama to odgovara, i kada završite kurs.

Lucija: Engleske kurseve ovakvog tipa sam završavala paralelno sa vrlo zahtevnim poslom u kompaniji u kojoj sam radila. Nekada sam stizala da uradim praktične zadatke i podelom ih sa kolegama, a nekad, uprkos želji, nisam. Zato sam sav materijal čuvala u jasno označenim folderima: folder sa imenom kursa sa podfolderima- predavanja, praktični primeri i saveti, radionice i vežbe, i moja rešenja. Ovo mi je omogućavalo da lako dodjem do potrebnih predavanja, ili drugog onda kada imam vremena. Ovom svom blagu 🙂 se i danas ponekad vraćam.

Nisam previše tehnički obrazovana, na kompjuteru radim samo ono osnovno. Da li ću moći da pratim i sačuvam predavanja?

Za praćenje kursa potrebno je zaista samo bazično znanja rada na kompjuteru. Sve potrebne operacije, način slanja i čuvanja predavanja, kao i načini komunikacije biće detaljno i jasno objašnjeni. Takodje, kad u predavanju pominjemo i predlažemo operaciju koja se izvodi na kompjuteru, paralelno pominjemo i mogućnost da se uradi i bez upotrebe kompjutera. Na primer, u predavanju o mood board-u nudimo način da se uradi komjuterski, kreiranjem rešenja u kompjuterskom programu, ali i na drugi način: pravljenjem kolaža od fotografija, komadića materijala, isečaka iz časopisa… Kako ćete imati mogućnost postavljanja pitanja predavačima, ako bilo šta bude nejasno, dobićete potrebno razjašnjenje.

Kurs se zove Dekorišite svoj dom, da li se na kursu uči samo o dekoraciji ili dobijamo i neko tehničko znanje?

Iako se u nazivu pominje samo dekoracija, radi se o kursu dizajna enterijera i dekoracije, na kursu se dobija znanje potrebno da bi se enterijerski rešio prostor. A zatim i dekorisao. To konkretno znači da ćete naučiti da premerite prostor, nacrtate skicu osnove prostora, planirate boje zidova, podove, rasvetu i nameštaj koji želite u prostoru. Naučićete sve o pravilima dekorisanja, o upotrebi i uklapanju kućnog tekstila (zavesa, tepiha i ćilima, jastuka, prekrivača, stolnjaka…), dekorativnih predmeta (vaza, ogledala, slika…), lampi i lustera, kao i sobnog zelenila. Naučićete kako da napravite liste kupovine (shopping list) i plan aktivnosti (to do list). Dobićete spiskove specijalizovanih radnji, gde ćete moći da nadjete sve što vam je potrebno. Ovaj kurs vas ne uči kako da se bavite krupnijim arhitektonskim zahvatima, kao što su pomeranje zidova, premeštanje instalacija ili promena namena prostorija.

Da li kada završim kurs dobijam diplomu sa kojom mogu da se zaposlim ?

Ne, ovaj kurs namenjen je ljubiteljima enterijera i dekoracije koji žele dom kao sa fotografija kojima se dive, ali ne znaju kako to da izvedu. Onima koji žele da isprate trendove u dizajnu enterijera, ali i razviju i iskažu svoj lični stil. Osobama koje žele da lepo i pozitivno urede ne samo svoj dom, već i život :).